Tietoa meistä

Tervetuloa uuteen Lea bankiin!


Päätuotteitamme ovat vakuudettomat kulutusluotot yksityishenkilöille Pohjoismaissa, houkuttelevat talletustuotteet sekä laskuostot ja lainat pienille ja keskisuurille yrityksille.

Lea bank on täysin digitaalinen pankki, joka haluaa helpottaa asiakkaiden arjen pankkiasioita. Norja on digitalisaation kärjessä ja norjalaisilla asiakkailla on korkeat vaatimukset yksinkertaisille pankkipalveluille.

Kehitämme uusia nykyaikaiseen pankkiteknologiaan perustuvia palveluita ja kaupallistamme yhdessä nykyisten ja tulevien kumppaneiden kanssa uraauurtavia tuotteita ja palveluita. Digitaalisilla lainausprosesseilla, yksinkertaisilla ja käyttäjäystävällisillä tuotteilla Lea bank on ottanut selkeän aseman pohjoismaisilla markkinoilla, joiden ylläpitämiseksi työskentelemme päivittäin.

Tarinamme

Perustamisvuodesta 2016 lähtien, on Lea bank rakentanut mainettaan vastuullisena, innovaatiovetoisena ja luotettavana pankkina. Lea bank on lopputulos entisen BRAbankin ja Easybankin yhdistymisestä. Lea bank aloitti toiminnan Suomessa vuonna 2017 ja Ruotsissa vuonna 2019. Talletuspuolella Lea bank aloitti toimintansa Raisin.comin kautta Saksassa, Espanjassa, Itävallassa ja Ranskassa.

Lea bank on suurten visioiden pankki. Haluamme ajatella uusin tavoin kehittyäksemme helpottamaan asiakkaidemme arjen pankkiasiointia. Otamme asiakkaidemme mielipiteet huomioon varmistaaksemme, että saatavilla olevat tuotteet ja palvelut ovat parempia, yksinkertaisempia ja turvallisempia.

Tällä hetkellä Lea bankilla on yhteensä noin 70 000 laina-, säästö- ja talletusasiakasta. Lea bank on listattu Euronext Growth Oslossa tunnuksella LEA. Pankki on julkinen osakeyhtiö (ASA), jolla on noin 1500 osakkeenomistajaa. Toimimme neljällä markkina-alueella:

Vastuullinen luotonanto

Lea bankin vastuullisen luotonannon tärkeimmät työkalut ovat hyvät ja tarkat luottomallit.

Nämä mallit perustuvat hakijan ilmoittamiin tietoihin ja BRAbankin kehittämään luottoriskilaskelmaan, jolla lasketaan asiakkaan maksukyky ja analysoidaan halua hoitaa lainaa. Lisäksi hankitaan tietoa tuloista, veroista, velkatilanteesta, siviilisäädystä ja asuinmuodosta. Hakemuskäsittelijät tarkistavat kaikki hakemukset manuaalisesti ennen lainojen siirtoa maksuun.

Pankin luotonantokäytäntö varmistaa, että asiakkaiden maksukyky pysyy hyvänä, vaikka heidän taloudellisessa tilanteessaan tapahtuisi yllättäviä muutoksia. Kesällä 2019 käyttöön otettu velkarekisteri on lisännyt luotonantotarkkuutta.

Lea bank noudattaa lainojen markkinoinnissa tiukkaa käytäntöä.

Emme koskaan houkuttele nopealla tai helpolla luotolla tai lainoilla huolettomiin tarkoituksiin. Kohderyhmämme on aikuiset henkilöt ja lainojemme alaikäraja on 23 vuotta. Pankin nimi näkyy aina tarjouksessa ja jakelukanavamme ovat tiukan valvonnan alla.